Eenvoudige schakelaars - zo eenvoudig als het inschakelen van een lampje

  19-07-2018

Soms is de eenvoudigste optie de beste. En wat schakelaars betreft, is een enkelpolige tuimelschakelaar ongeveer zo eenvoudig als u kunt krijgen.

Het is geen verrassing dat het ontwerp meer dan 100 jaar heeft geduurd. Perfect voor aan-uit schakelen, de tuimelschakelaar werd voor het eerst uitgevonden in 1917.

Het is eenvoudig, gemakkelijk te lezen en kan een zeer bevredigende 'snap' maken!

Uit het meest erkende gebruik - het in- en uitschakelen van een lampje - om te gebruiken in industriële en audiotoepassingen, is de tuimelschakelaar een echt werkpaard van een schakelaar.

Handmatig in werking gesteld door een mechanische hendel, hendel of schommelingsmechanisme, werkt het knevelmechanisme via een veer. De schakelactor stuurt de contacten niet rechtstreeks aan, maar door deze geleidelijk te draaien, wordt de veer uitgerekt, waardoor de contacten zeer snel worden aangedreven wanneer het mechanisme het midden passeert.

De schakelaar werd voor het eerst uitgevonden door William J. Newton in 1917 - voorheen werden de lichten aangeschakeld door een sleutel in de lampfitting te draaien. Huiseigenaren waren echter nog steeds vrij traag in het opnemen van deze nieuwe technologie, omdat het betekende dat ze draden rond hun muren moesten installeren.

Het is een zeer betrouwbaar ontwerp en ondanks het toenemende gebruik van 'stille schakelaars', is de tuimelschakelaar nog steeds een sterke keuze. Het neemt ook heel weinig ruimte in, zodat het kan worden gehuisvest in grote panelen die veel schakelaars bedienen.

De eenvoudige op- en neerposities maken de schakelaars zeer gemakkelijk te lezen en te ordenen, en wanneer er veel zijn geïnstalleerd op een bedieningspaneel met lichtindicatoren, zijn ze een duidelijke en eenvoudige manier om veel machines bij te houden.

De Marquardt-serie 0100, die het helemaal terugbrengt naar de basis, is een duurzame, duurzame en krachtige tuimelschakelaar met 50.000 mechanische schakelcycli.

Voor een driepolige schakelaar - zoals voor gebruik als motorstroomonderbreker - biedt de Marquartd 0350 IP40-afdichting ter bescherming tegen waterschade.

Nexus biedt een reeks tuimelschakelaars van OTTO en Marquardt en een gespecialiseerde Zago-tuimelschakelaar voor vijandige omgevingen.

Onze tuimelschakelaars zijn hier allemaal te vinden - http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/?q=toggle


Foto door Nick Fewings op Unsplash